facebook-logo

Bij Autobedrijf Van Geel bent u aan het juiste adres voor APK en onderhoud aan uw auto. Maak gemakkelijk en snel onderaan een afspraak.

APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Aan het eind van de keuring bepaalt de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd of afgekeurd. De belangrijkste punten zijn o.a.: Remmen, stuurinrichting, wielophanging, banden, autogordels, verlichting, carrosserie, zicht door voorruit en uitlaatgasemissie. Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK keuring is een momentopname en geen garantie dat u het komende jaar geen kosten aan uw auto krijgt. De keurmeester controleert de aspecten die te maken hebben met de verkeersveiligheid en het milieu. Onze APK keurmeesters zorgen er voor dat u weer veilig de weg op kan!

We houden u op de hoogte van de kosten, zo voorkomt u onverwachte kosten.

Tijdens onderhoud of reparatie kunt u gebruik maken van een huurauto. Zo blijft u altijd mobiel.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud is essentieel voor de levensduur van uw auto. Door uw auto regelmatig aan te bieden voor onderhoud kunnen defecten vroegtijdig worden herkend en verholpen.

Onderhoud aan auto's wordt opgedeeld in “kleine” en “grote" beurten, het soort beurt wat van toepassing is hangt af van het kilometrage en de leeftijd van de auto. In het onderhoudsboekje van uw auto staat vermeld wat het onderhoudsinterval is van uw auto. Dit verschilt per merk, type en motor.

De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden de essentiële van de auto gecontroleerd. Van de carrosserie en de remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat niet, want dat is per merk, model en type auto verschillend.

Uiteraard herinneren wij u eraan wanneer en welke onderhoudsbeurt uw auto nodig heeft.

Bandenservice

De banden van uw auto zijn het enige contact tussen de auto en het wegdek en daarmee een belangrijk onderdeel van de auto. Goede autobanden, op een juiste spanning zijn belangrijk voor uw veiligheid en comfort.

Het regelmatig controleren van de bandenspanning vergroot uw veiligheid en reduceert het brandstofverbruik van de auto. Tevens verlengt het de levensduur van uw auto.

Ook is de profieldiepte van de band van belang. De profieldiepte bepaalt namelijk de mate waarin de band erin slaagt water/neerslag af te voeren. Hoe meer profiel, hoe meer grip u heeft op de weg.

Korte lijnen, zodat het contact tussen werkplaats en u snel blijft!

Aircoservice

Voor velen is airconditioning in de auto inmiddels geen luxe meer, maar een onmisbare voorziening. Echter is airconditioning niet onderhoudsvrij.

De airco verkoelt de auto en zorgt ervoor dat de ramen niet beslaan. Door een goed werkende airconditioning voelt u zich prettig in uw auto.

Een airco die niet goed wordt onderhouden kan vieze geurtjes verspreiden en heeft meer kans om defect te raken.

Het koudemiddel dat in een airco zit, kan schadelijk zijn voor het milieu. Het is daarom belangrijk dat u uw airco regelmatig laat controleren op lekkages. Een lekkage heeft niet alleen een negatief effect op het milieu, maar ook op de werking van uw airco. Ook kan het zijn dat de werking van de airco naar gelang het gebruik verslechterd. Dit komt omdat er jaarlijks een percentage van het koudemiddel verbruikt wordt.

Onze overige diensten:

 • In-en verkoop
 • Import service
 • Onderhoud en reparatie
 • Storingsdiagnose
 • Schadeherstel
 • Ruitreparatie
 • Banden en velgen
 • Winterbanden opslag
 • Poetsen en reinigen van in-en exterieur
 • Volg systemen inbouwen
 • Verhuur van auto’s en bestelbussen

Maak hieronder een werkplaatsafspraak

Afspraak

@

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:30
Dinsdag08:00 - 17:30
Woensdag08:00 - 17:30
Donderdag08:00 - 17:30
Vrijdag08:00 - 17:30
Zaterdag09:00- 12:00
ZondagGesloten